| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Φιρίκι γλυκό
 
 
 
ΥΛΙΚΑ
20 φιρίκια
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 λεμόνια
1 φλυτζάνι καφέ καβουρδισμένα αμύγδαλα
 
Καθαρίζετε τα μήλα από τα φλούδια και τους σπόρους και τα ρίχνετε σε ένα μπολ με νερό και λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Βάζετε τα μήλα στη κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε μία φλούδα λεμονιού και λίγη αρμπαρόριζα.
Όταν βράσει το γλυκό, αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και το λεμόνι προσθέτετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι την επόμενη μέρα, να ηρεμήσει και να πάρει το χρώμα του.
   
Απο το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στον Βόλο.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr