| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ρεβιθοκεφτέδες
 
 
 
Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό ρεβίθια
1 κουταλάκι κύμινο
3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρίγανη
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
για τη σάλτσα
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη
 
Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 12 ώρες.
Την επομένη τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζετε τα 5 τελευταία λεπτά. Τα σουρώνετε και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Ανακατεύετε τον πολτό με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε όσο χρειάζεται και προσθέτετε λίγο αλεύρι (3-4 κουταλιές) μέχρι να σφίξει το μίγμα και να πλάθεται. Αλευρώνετε τα χέρια σας και πλάθετε το μίγμα μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Τα τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζετε στο μεταξύ τη σάλτσα. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγη ζαχαρίτσα. Βράζετε για 6-10 λεπτά.
Σερβίρετε τους ρεβιθοκεφτέδες με τη σάλτσα.
   
Η συνταγή έχει δημοσιευθεί σε τεύχος του "ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ"
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr