| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κουλουράκια αλμυρά
 
 
 
600 γραμμ τριμ κίτρινα τυριά.
600 γραμμ. αλεύρι
200 γραμμ βούτυρο
Ανθρακούχο νερό
 
Αμανιγνύετε το βούτυρο με το αλεύρι και τα τυριά. Προσθέτετε τόσο ανθρακούχο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη θρουλιαστή.
Ζυμώνετε με τα χέρια για να γίνει η μάζα συνεκτική.
Δίνετε στη ζύμη το σχήμα μακρόστενης φρατζόλας και τη κόβετε σε φετούλες
Ψήνετε τις φετούλες στο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να αρωματίσετε τη ζύμη με βότανα της αρεσκείας σας.(Δενδρολίβανο,θρούμπι κλπ).
   
Για να τρίψετε καλύτερα τα μαλακά τυριά μπορείτε να τα βάλετε πριν στην κατάψυξη. Είναι μία εύκολη συνταγή που μου την έφτιαξαν σε μία φάρμα στη Γερμανία για τη ¨Μπουκιά και Συχώριο". Τα κουλουράκια βγήκαν, πραγματικά πεντανόστιμα !!.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr