| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μήλα κομπόστα με ελαφρύ σιρόπι και ταχινένιο χαλβά
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
3 μεγάλα πράσινα μήλα
1 κλαράκι κανέλα
4-5 μοσχοκάρφια
1 πρέζα βανίλια
10 κουτ σούπας ζάχαρη
6 φετούλες ταχινένιο χαλβά με άρωμα βανίλιας
150 γραμ ξασπρισμένα αμύγδαλα φιλέ
1 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
 
Καθαρίζετε τα μήλα από το φλούδι τους, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια.
Μέσα σε μια κατσαρόλα που να χωράει τα 6 μισά μήλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό, το κλαράκι της κανέλας, τα μοσχοκάρφια και τη βανίλια. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
Μόλις πάρει βράση το μίγμα βάζετε μέσα τα καθαρισμένα μήλα. Τα μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά. Τα βγάζετε τα βάζετε σε πιατελίτσα και εξακολουθείτε να μαγειρεύετε το σιρόπι μέχρι να πήξει αρκετά.
Σε ένα σαγανάκι λειώνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τα αμύγδαλα φιλέ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα βάζοντας σε κάθε πιάτο μια φετούλα ταχινένιο χαλβά, από πάνω μισό μήλο, 2-3 κουταλιές σιροπάκι και μια κουταλιά καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr