|
Καθαρίζετε τα μήλα από το φλούδι τους, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια. |
|
Μέσα σε μια κατσαρόλα που να χωράει τα 6 μισά μήλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό, το κλαράκι της κανέλας, τα μοσχοκάρφια και τη βανίλια. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. |
|
Μόλις πάρει βράση το μίγμα βάζετε μέσα τα καθαρισμένα μήλα. Τα μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά. Τα βγάζετε τα βάζετε σε πιατελίτσα και εξακολουθείτε να μαγειρεύετε το σιρόπι μέχρι να πήξει αρκετά.
|
|
Σε ένα σαγανάκι λειώνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τα αμύγδαλα φιλέ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. |
|
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα βάζοντας σε κάθε πιάτο μια φετούλα ταχινένιο χαλβά, από πάνω μισό μήλο, 2-3 κουταλιές σιροπάκι και μια κουταλιά καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.
|
|
|
|
|