| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κοτόπιτα με μπεσαμέλ σε ατομικές μερίδες
 
 
 
Υλικά για 5-6 άτομα
6 φύλλα κρούστας
2 φιλέτα κοτόπουλου με την πέτσα τους
1 φλιτζ τσαγιού κασέρι λεπτοτριμμένο
1 φλιτζ τσαγιού γραβιέρα λεπτοτριμμένη
½ φλιτζ τσαγιού παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
Για τη μπεσαμέλ
2 κουτ σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 νεροπότηρο κοτόζουμο
2/3 νεροπότηρου φρέσκο πλήρες γάλα
2 αβγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελάχιστο αλάτι
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Για να βράσουμε το κοτόπουλο χρειαζόμαστε
1 καρότο
2 κλαράκια σέλινο
1 ολόκληρο κρεμμύδι
Λίγο αλάτι
 
Μέσα σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό βράζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου προσθέτοντας 1 καρότο, 2 κλαράκια σέλινο και 1 ολόκληρο κρεμμύδι. Αλατίζετε ελαφρά και αφήνετε τα φιλέτα να βράζουν τουλάχιστον για 1 ώρα να γίνουν τρυφερά. Σουρώνετε το ζουμάκι και κρατάτε στην άκρη 1 νεροπότηρο. Αφήνετε τα φιλέτα να κρυώσουν και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να γίνει ξανθό. Ρίχνετε μέσα το 1 νεροπότηρο κοτόζουμο που έχετε κρατήσει και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή μπεσαμέλ. Αν χρειάζεται προσθέστε και λίγο γάλα. Αφήστε τη μπεσαμέλ να χλιαρέψει και ρίξτε μέσα τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν από το μίγμα. Ρίξτε το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύετε καλά και γέμισή σας είναι έτοιμη. Υπολογίστε ότι θα χωρίσετε τη γέμιση σε 6 μέρη.
Παίρνετε 1 φύλλο κρούστας το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια και αδειάζετε στην άκρη του το 1/6 της γέμισης. Το διπλώνετε έτσι που να σχηματιστεί φάκελος και στη μέση του να είναι η γέμιση. Ακουμπάτε το φάκελο σε μια πιατέλα. Κάντε το ίδιο με όλα τα φύλλα κρούστα.
Λαδώστε καλά ένα ταψί του φούρνου και ακουμπήστε μέσα τους φακέλους της κοτόπιτας. Αλείψτε τους καλά με μπόλικο ελαιόλαδο και ψήστε τους στο φούρνο στους 180ο για περίπου ½ ώρα και μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Γυρίστε τους ανάποδα και ψήστε ακόμα για 15 λεπτά. Σερβίρετε τα νόστιμα φακελάκια ζεστά στο τραπέζι.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr