| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κρέμα ανθότυρου αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού, με φράουλες
 
 
 
Υλικά για 4 άτομα
400 γραμ φρέσκο ανθότυρο
2 κουτ σούπας μέλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
250 γραμ φράουλες καθαρισμένες
1 σφινάκι κονιάκ
1 κουτ σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
4 κορφούλες δυόσμο για το στόλισμα
 
Κόβετε τον ανθότυρο σε μικρά κομματάκια και τον ρίχνετε στο μπλέντερ του μίξερ σας μαζί με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Κτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Την βάζετε σε μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο.
Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τις περιχύνετε με το κονιάκ. Τις μαρινάρετε για ½ ώρα στο ψυγείο αφού τις ανακατέψετε καλά.
Παίρνετε τις μισές φράουλες μαζί με το ζουμάκι του μπολ και τα κτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Την κρυώνετε στο ψυγείο.
Ετοιμάζεστε για το σερβίρισμα. Παίρνετε 4 ποτήρια χαμηλά και μοιράζετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στον πάτο των ποτηριών. Μοιράζετε την κρέμα επάνω από τις φράουλες κρατώντας περίπου 1 εκατ κενό στο ύψος του ποτηριού. Ρίχνετε πάνω από την κρέμα 1-2 κουταλιές από την κρέμα φράουλας που κρυώνει στο ψυγείο.
Διακοσμείτε με μια κορφούλα δυόσμο.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr