| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ροδάκινα σοτέ με αμαρέτο και αρωματικό γιαούρτι
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
6 μεγάλα σφικτά ροδάκινα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
2 κουτ σούπας καφέ ζάχαρη
1 φλιτζ του καφέ λικέρ αμαρέτο
6 μπισκοτάκια αμαρέτι κοπανισμένα στο γουδί
Για το γιαούρτι
600 γραμ σουρωτό γιαούρτι
1 κουτ σούπας ξύσμα λεμονιού
4 κουτ σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
 
Καθαρίζετε καλά τα ροδάκινα από το φλούδι τους. Με ένα μαχαίρι τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τον πυρήνα τους.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το φρέσκο βούτυρο, το ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε τα ροδάκινα και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
Τα πασπαλίζετε με την καφέ ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα ροδάκινα και η σάλτσα. Σβήνετε με το λικέρ αμαρέτο.
Αφήνετε να πάρει βράση και αμέσως μετά βγάζετε τα ροδάκινα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα , τα περιχύνετε με τη σάλτσα του τηγανιού και τα πασπαλίζετε με τα κοπανισμένα μπισκοτάκια.
Τα κρυώνετε στο ψυγείο. Ετοιμάζετε το γιαούρτι. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και κρυώνετε το μίγμα στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος σε ένα ωραίο μπολ βάζετε το γιαούρτι και δίπλα τα σοταριστά ροδάκινα.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr