|
Καθαρίζετε καλά τα ροδάκινα από το φλούδι τους. Με ένα μαχαίρι τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τον πυρήνα τους.
|
|
Σε ένα τηγάνι βάζετε το φρέσκο βούτυρο, το ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε τα ροδάκινα και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. |
|
Τα πασπαλίζετε με την καφέ ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα ροδάκινα και η σάλτσα. Σβήνετε με το λικέρ αμαρέτο. |
|
Αφήνετε να πάρει βράση και αμέσως μετά βγάζετε τα ροδάκινα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα , τα περιχύνετε με τη σάλτσα του τηγανιού και τα πασπαλίζετε με τα κοπανισμένα μπισκοτάκια. |
|
Τα κρυώνετε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε το γιαούρτι. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και κρυώνετε το μίγμα στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος σε ένα ωραίο μπολ βάζετε το γιαούρτι και δίπλα τα σοταριστά ροδάκινα.
|
|
|
|
|