| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κρητικός ντάκος
 
 
 
Υλικά για 4 άτομα
4 στρογγυλά κριθαροκούλουρα από την Κρήτη
600 γραμ ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 φλιτζ τσαγιού εκλεκτό ελαιόλαδο
300 γραμ ξινομυζήθρα Κρήτης
20 ελιές θρούμπες
Μπόλικη φρέσκια ρίγανη
 
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε τους 4 ντάκους. Τους ραντίζετε με λίγο νεράκι. Χρησιμοποιώντας το 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο τους περιχύνετε με αυτό.
Μοιράζετε πάνω στους ντάκους τις τριμμένες ντομάτες. Ότι περισσέψει το βάζετε γύρω τριγύρω τους. Πάνω από τις ντομάτες μοιράζετε τη ξινομυζήθρα.
Ρίχνετε μπόλικη φρέσκια ρίγανη, σκορπίζετε τις ελιές και περιχύνετε με το δεύτερο φλιτζάνι ελαιόλαδο. Οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι και αποτελούν για το τραπέζι σας μια κορυφαία σαλάτα.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr