| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ομελέτα φούρνου με πατάτες και κολοκυθάκια
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
500 γραμ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
350 γραμ κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
4 αβγά
1 νεροπότηρο φρέσκο πλήρες γάλα
4 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
150 γραμ ανθότυρο
150 γραμ παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
1 φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
 
Παίρνετε ένα μέτριο ταψάκι του φούρνου. Χρησιμοποιώντας τη μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο το βουτυρώνετε καλά. Κόβετε τον ανθότυρο σε μικρά κομματάκια.
Βάζετε μια στρώση πατάτες μέσα στο ταψί και μια στρώση από κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με τον μισό ανθότυρο και τη μισή παρμεζάνα.
Ρίχνετε τον μισό δυόσμο. Βάζετε τις υπόλοιπες πατάτες και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και τον υπόλοιπο δυόσμο.
Σε ένα μπολ κτυπάτε τα 4 αβγά μαζί με το γάλα, αλατίζετε ελαφρά, πιπερώνετε και περιχύνετε με το μίγμα το ταψί με τις πατάτες και τα κολοκύθια.
Το σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 1 ώρα στους 170ο . Το ξεσκεπάζετε, το αφήνετε να χλιαρέψει και το κόβετε σε μερίδες όπως τον μουσακά.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr