| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Σύκα κομπόστα με παγωτό αρωματισμένο με κανέλα
 
 
 
18 ώριμα μεγάλα μαύρα σύκα
1 νεροπότηρο γλυκό Μοσχάτο από τη Σάμο
3 αστεροειδής γλυκάνισοι
½ κιλό παγωτό βανίλια
2 κουτ σούπας κανέλα σε σκόνη
 
Καθαρίζετε τα σύκα από το φλούδι τους. Τα χαράζετε ελαφρά και σταυρωτά στη βάση τους. Τα βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα να χωράνε στριμωχτά το ένα δίπλα στο άλλο.
Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα το γλυκό κρασί, τους αστεροειδής γλυκάνισους και προσθέτετε και ½ ποτήρι νερό.
Βράζετε τα σύκα σε μέτρια φωτιά μέχρι τα υγρά της κατσαρόλα να μειωθούν στο μισό. Αφήνετε τη κομπόστα να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα.
Την βάζετε κατόπιν σε μπολ και την κρυώνετε στο ψυγείο.
Σερβίρετε το παγωτό βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ, το πασπαλίζετε με άφθονη κανέλα και το βγάζετε στο τραπέζι μαζί με το μπολ από τα σύκα κομπόστα. Αφήνετε τους καλεσμένους σας να σερβιριστούν κατά βούληση.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr