| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τιραμισού η κλασική
 
 
 
Υλικά για 6 ποτήρια
300 γραμ τυρί μασκαρπόνε
50 γραμ ζάχαρη
3 κρόκους αβγού
2 ασπράδια αβγού
1 καφέ εσπρέσσο loungo
3 κουτ σούπας ρούμι
6 μικρά μπισκοτάκια αμαρέττο
60 γραμ κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
3-4 κουτ σούπας κακάο σε πούδρα
 
Κτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το μασκαρπόνε και ρίχνετε μέσα το μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας καλά.
Κτυπήστε τα ασπράδια σε μια σφικτή μαρέγκα. Ενσωματώστε τη στο μίγμα του μασκαρπόνε. Προσθέστε το ρούμι. Ραντίστε τα 6 μπισκοτάκια με τον καφέ εσπρεσσο.
Βάλτε από 1 μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού. Μοιράστε τη κρέμα μασκαρπόνε στα ποτήρια. Ρίξτε από πάνω τα κομματάκια της κουβερτούρας και πασπαλίστε με το κακάο.
Διατηρείστε το γλυκό κρύο στο ψυγείο.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr