| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τηγανιά πράσου
 
 
 
Υλικά για 5-6 άτομα
4 πράσα καθαρισμένα μόνο το άσπρο μέρος
650 γραμ ψαχνό χοιρινό κρέας από μπούτι
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ροζ πιπέρι
1 κουτ γλυκού πράσινο πιπέρι
1 κουτ γλυκού μαύρο πιπέρι
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
Αλάτι
Τριμμένη γλυκιά πάπρικα
 
Κόβετε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες, κόβετε το κρέας σε μέτριες μπουκίτσες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και το αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα πράσα και τα μαραίνετε.
Μόλις εξατμιστεί το νερό ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και τις μπουκίτσες του κρέατος. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνετε τα 3 πιπέρια και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί όλο το κρασί.
Αλατίζετε, πασπαλίζετε με γλυκιά πάπρικα και σερβίρετε σε πιατέλα.
Συνοδεύετε με πατατούλες τηγανητές και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr