|
Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν την κρέμα δαμάσκηνου. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζετε το λευκό κρασί, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τα δαμάσκηνα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να απορροφήσουν όλο το κρασί. Σουρώνετε τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να κρυώσουν. |
|
Τα περνάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα πηκτός πολτός. Τον βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
|
|
Ετοιμάζετε τη σαντιγί. Στον αβγοδάρτη του μίξερ σας αδειάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη κτυπάτε γρήγορα μέχρι να δέσει σε μια πηκτή σαντιγί. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού προσεκτικά και κατόπιν την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Φυλάτε τη σαντιγί στο ψυγείο.
|
|
Καβουρδίζετε τα καρύδια. Τα βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι και τα τοποθετείτε στο φούρνο. Τον ανάβετε στους 100ο και τα αφήνετε εκεί για περίπου ¾ της ώρας ανακατεύοντάς τα που και που. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
|
|
Ετοιμάζεστε για το σερβίρισμα. Παίρνετε 6 χαμηλά ποτήρια, σπάτε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα ντιζεστίφ και φτιάχνετε ένα στρώμα ψιλό έως 1 εκατοστό. Αδειάζετε από πάνω λίγη κρέμα δαμάσκηνο, λίγη σαντιγί και λίγα καρύδια. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι το ποτήρι να γεμίσει στα ¾ του ύψους του. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν και τα σερβίρετε κρύα από το ψυγείο.
|
|
Σημείωση. Εάν θέλετε για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορείτε να περιχύσετε τελευταία στιγμή με λίγο σιρόπι σοκολάτας.
|
|
|
|
|