| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τυρόπιτα κανταΐφι
 
 
 
1 πακέτο κανταΐφι από το σούπερ μάρκετ
150 γραμ φρέσκο βούτυρο
200 γραμ τυρί κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
200 γραμ τυρί γραβιέρα
200 γραμ φέτα τριμμένη σε ψιλά κομματάκια με το χέρι
επίσης πρέπει να κάνετε μια μπεσαμέλ όπου θέλετε
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
1 νεροπότηρο γάλα
 
Φτιάχνετε πρώτα την γέμιση. Σ’ ένα κατσαρολάκι σοτάρετε τις 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Τα σοτάρετε μέχρι να ξανθύνει. Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε μέσα τα τριμμένα τυριά και τη φέτα, ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε, αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο αλάτι και οπωσδήποτε αρκετό πιπέρι.
Ετοιμάζετε την καταιφόπιτά σας. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί γύρω στα 36 εκατ , απλώνετε αρκετό κανταΐφι ομοιόμορφα και παντού. Το πιέζετε ελαφρά με το χέρι να κάτσει. Αδειάζετε την γέμιση των 3 τυριών και την απλώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε με αρκετό κανταΐφι από πάνω και πιέζετε και πάλι. Το ζεματάτε με τα 150 γραμ. Βούτυρο αφού πρώτα το ζεστάνετε για τα καλά.
Το ψήνετε στο φούρνο πρώτα για ½ ώρα στους 120-150ο και κατόπιν ανεβάζετε το φούρνο στους 180ο για περίπου ακόμα 15 λεπτά και μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να χλιαρέψει και το κόβετε σε μικρά κομμάτια , σερβίρετε σε πιατέλα.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr