| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Παγωτό γιαούρτι με άρωμα φράουλας και λεμονάτη σάλτσα
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό γιαούρτι σουρωτό πλήρες
½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμ μαρμελάδα φράουλα
Για τη σάλτσα
Τη φλούδα από 2 λεμόνια
1 νεροπότηρο ζάχαρη
Το χυμό από 1 λεμόνι
 
Ετοιμάζετε τη λεμονάτη σάλτσα. Κόβετε τις φλούδες λεμονιού σε σπιρτόξυλα. Τα βράζετε σε άφθονο νεράκι και τα σουρώνετε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 1 νεροπότηρο νερό, τα σπιρτόξυλα από τη φλούδα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στα 2/3. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
Ετοιμάζετε το παγωτό. Στον αβγοδάρτη του μίξερ σας αδειάζετε το γιαούρτι, βάζετε μπρος το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνετε τη ζάχαρη σιγά-σιγά και το δουλεύετε για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα. 1 λεπτό πριν τελειώσετε το χτύπημα ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα φράουλα. Αποθηκεύετε το μίγμα σε δοχείο και το καταψύχετε τουλάχιστον για 6 ώρες.
Το σερβίρετε μαζί με τη λεμονάτη σάλτσα.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr