|
Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το φρέσκο γάλα. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, τα κτυπάτε καλά με ένα αβγοδάρτη να ενσωματωθούν στο γάλα. Το ζεσταίνετε καλά σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια πηκτή κρέμα. Την αφήνετε να χλιαρέψει.
|
|
Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη και τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τα μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
|
|
Παίρνετε 6 ποτήρια κολωνάτα, βάζετε στον πάτο των ποτηριών μια κουταλιά από τα μαγειρεμένα αχλάδια και από πάνω αδειάζετε μπόλικη κρέμα, ξανά αχλάδια και ξανά κρέμα. Τα παγώνετε στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να σερβιρίσετε κοπανάτε τα ξασπρισμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα σκορπάτε επάνω στην επιφάνεια της κρέμας. Αν θέλετε τα στολίζετε με μια φετούλα από φρέσκο αχλάδι.
|
|
Σημείωση. Μπορείτε να κάνετε επίσης και μια στρώση από θρυματισμένο μπισκότο. Προτιμήστε ένα μπισκότο με άρωμα βανίλιας.
|
|
|
|
|