| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κρέμα με φρέσκα αχλάδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα
 
 
 
Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 κουτ σούπας κορν φλάουρ
6 ώριμα αχλάδια
1 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη για την κρέμα
1 φλιτζ του καφέ ζάχαρη για τα αχλάδια
300 γραμ ξεφλουδισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
 
Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το φρέσκο γάλα. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, τα κτυπάτε καλά με ένα αβγοδάρτη να ενσωματωθούν στο γάλα. Το ζεσταίνετε καλά σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια πηκτή κρέμα. Την αφήνετε να χλιαρέψει.
Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη και τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τα μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Παίρνετε 6 ποτήρια κολωνάτα, βάζετε στον πάτο των ποτηριών μια κουταλιά από τα μαγειρεμένα αχλάδια και από πάνω αδειάζετε μπόλικη κρέμα, ξανά αχλάδια και ξανά κρέμα. Τα παγώνετε στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να σερβιρίσετε κοπανάτε τα ξασπρισμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα σκορπάτε επάνω στην επιφάνεια της κρέμας. Αν θέλετε τα στολίζετε με μια φετούλα από φρέσκο αχλάδι.
Σημείωση. Μπορείτε να κάνετε επίσης και μια στρώση από θρυματισμένο μπισκότο. Προτιμήστε ένα μπισκότο με άρωμα βανίλιας.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr