| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τάρτες ατομικές με ανθότυρο και πικάντικη σάλτσα ντομάτας
 
 
 
Για τη ζύμη
Υλικά για 6 ατομικά ταρτάκια
200 γραμ φρέσκο βούτυρο
350 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 αβγό
4-5 κουτ σούπας νερό
Λίγο βούτυρο για να αλείψετε τα φορμάκια
Για τη γέμιση
600 γραμ φρέσκο ανθότυρο
2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι
6 ντοματάκια cherry για τη διακόσμηση
Για τη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ γλυκού ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
 
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και αλάτι σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει. Τότε ρίχνετε τα αβγά και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Κάντε μια μπάλα τη ζύμη και φυλάξτε τη στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι τη χρήση της. Την χωρίζετε σε 6 ισόποσα μπαλάκια. Ανοίξτε κάθε μπαλάκι σε χοντρό φύλλο πάχους περίπου ½ εκατοστού.
Βουτυρώστε τις φόρμες σας και τοποθετήστε τη ζύμη μέσα στα ατομικά φορμάκια πιέζοντας με το δάχτυλό σας να πάρει η ζύμη το σχήμα της φόρμας.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να ροδίζει ρίχνετε μέσα το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Βράζετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή. Την αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ λειώνετε τον ανθότυρο με ένα πιρούνι. Ρίχνετε μέσα τα αβγά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και αδειάζετε μέσα τη σάλτσα ντομάτας. Δουλεύετε καλά με ένα πιρούνι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Γεμίζετε τις τάρτες σας και στο κέντρο κάθε τάρτας βάζετε ένα ντοματάκι cherry. Τις βάζετε σε ένα ταψί, τις σκεπάζετε με ένα λαδόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 170ο για περίπου ½ ώρα. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και ψήνετε ακόμα για 10-15 λεπτά και μέχρι να ροδίσει όμορφα η τάρτα. Τη σερβίρετε χλιαρή στα πιάτα.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr