| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Πανακότα με γεύση φράουλας και σος κερασιού
 
 
 
Υλικά για 1 φόρμα
3 νεροπότηρα φρέσκο πλήρες γάλα
1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
200 γραμ καθαρισμένες φράουλες
7 κουτ σούπας ζάχαρη
7 κουτ σούπας κορν φλάουρ
1 σφηνάκι μπράντι
Για τη σος κερασιού
20 μαύρα κεράσια
1 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ σούπας ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι
 
Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε 1 από τα 3 νεροπότηρα γάλα και διαλύετε το κορν φλάουρ. Το αδειάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Στο μπλέντερ του μίξερ σας κτυπάτε τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη και το μπράντι. Αδειάζετε το μίγμα μέσα στο κρύο γάλα και την κρέμα. Ανάβετε το μάτι στο 2 και ζεσταίνετε το μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Αυτή η διαδικασία θα σας πάρει κάμποση ώρα αλλά πρέπει να γίνει σιγά-σιγά για να πήξει η κρέμα από το κορν φλάουρ ομαλά.
Όταν η ροζ κρέμα σας πήξει ομαλά επενδύστε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεμβράνη κουζίνας και αδειάστε την μέσα. Στρώστε την με ένα κουτάλι και βάλτε την στο ψυγείο να πήξει καλά τουλάχιστον για 3-4 ώρες.
Ετοιμάστε τη σάλτσα. Με το ειδικό μηχάνημα βγάλτε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τα κεράσια καλά μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι σχεδόν να καραμελώσει. Ρίχνετε το σφηνάκι του λικέρ και μαγειρεύετε. Συμπληρώνετε 3-4 κουταλιές ζεστό νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.
Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρετε εύκολα από τη φόρμα την πανακότα και την περιχύνετε με τη σάλτσα.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr