| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κανταϊφένιες φωλιές με τραγανά καρύδια, παγωτό καϊμάκι και σάλτσα φράουλας
 
 
 
υλικά για 12 φωλίτσες
1 πακέτο κανταϊφι
200 γραμ καρυδόψιχα
1/2 κιλό παγωτό καϊμάκι έτοιμο
150 γραμ βούτυρο φρέσκο
για τη σάλτσα
200 γραμ φράουλες
1 σφηνάκι μπράντι
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ γλυκού ξύσμα λεμονιού
 
Ανοίγετε το πακέτο κανταίφι και το απλώνετε με τα χέρια σας. Παίρνετε μια ποσότητα περίπου 60-70 γρ στο χέρι σας, την τραβάτε να γίνει μακρόστενη και στη συνέχεια την κάνετε στρογγυλή σαν σαλιγκαράκι.
Την ακουμπάτε σε ένα ταψί και την πατάτε στο κέντρο για να κάνει ένα βαθούλωμα σαν φωλίτσα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να κάνετε δώδεκα φωλίτσες δαμέτρου 10 εκ. περίπου
Ψιλοκόβετε με μαχαίρι την καρυδόψιχα και πασπαλίζετε τις φωλίτσες. Λιώνετε το φρέσκο βούτυρο μέχρι να μοσχομυρίσει και να γίνει διάφανο και με ένα κουτάλι σούπας περιχύνετε τις φωλιές.
Τις ψήνετε στο φούρνο στους 170ο για 30-40 λεπτά περίπου και μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές. Τις αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Καθαρίζετε τις φράουλες από τα κοτσάνια και τις ψιλοκόβετε μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το μπράντι και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μίγμα στο μπλέντερ. Το χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Τον παγώνετε στο ψυγείο.
Σερβίρετε τις φωλίτσες στα πιάτα, βάζετε στο κέντρο καθεμιάς από μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και περιχύνετε με την κρύα σάλτσα φράουλας
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr