|
Ανοίγετε το πακέτο κανταίφι και το απλώνετε με τα χέρια σας. Παίρνετε μια ποσότητα περίπου 60-70 γρ στο χέρι σας, την τραβάτε να γίνει μακρόστενη και στη συνέχεια την κάνετε στρογγυλή σαν σαλιγκαράκι. |
|
Την ακουμπάτε σε ένα ταψί και την πατάτε στο κέντρο για να κάνει ένα βαθούλωμα σαν φωλίτσα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να κάνετε δώδεκα φωλίτσες δαμέτρου 10 εκ. περίπου |
|
Ψιλοκόβετε με μαχαίρι την καρυδόψιχα και πασπαλίζετε τις φωλίτσες. Λιώνετε το φρέσκο βούτυρο μέχρι να μοσχομυρίσει και να γίνει διάφανο και με ένα κουτάλι σούπας περιχύνετε τις φωλιές. |
|
Τις ψήνετε στο φούρνο στους 170ο για 30-40 λεπτά περίπου και μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές. Τις αφήνετε να κρυώσουν. |
|
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Καθαρίζετε τις φράουλες από τα κοτσάνια και τις ψιλοκόβετε μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το μπράντι και το ξύσμα λεμονιού. |
|
Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μίγμα στο μπλέντερ. Το χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Τον παγώνετε στο ψυγείο. |
|
Σερβίρετε τις φωλίτσες στα πιάτα, βάζετε στο κέντρο καθεμιάς από μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και περιχύνετε με την κρύα σάλτσα φράουλας |
|
|
|
|