| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κρέπες γεμιστές με γαρίδες και κίτρινα τυριά
 
 
 
Υλικά για 10 κρέπες
2 ολόκληρα αβγά
10 γραμ βούτυρο
100 γραμ αλεύρι
1 κουτ γλυκού αλάτι
1 νεροπότηρο γάλα
2 κουτ σούπας νερό
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
20 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
1 κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ του καφέ λευκό κρασί
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ γλυκού πελτέ
1 φλιτζ τσαγιού κασέρι ψιλοτριμμένο
1 φλιτζ του καφέ παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
2 νεροπότηρα φρεσκοτριμμένη ντομάτα
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 κουτ γλυκού ξύδι
1 κουτ γλυκού θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
 
Ρίχνετε όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα για 2-3 λεπτά. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν το χρησιμοποιήσετε ανακατέψτε το καλά.
Φτιάξτε τις κρέπες χρησιμοποιώντας ένα σαγανάκι ελαφρά βουτυρωμένο και για μεζούρα χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι του καφέ, δηλαδή ζεσταίνετε το σαγανάκι με λίγο βουτυράκι και αδειάζετε ένα φλιτζανάκι του καφέ μίγμα για κρέπα μέσα. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα την αναποδογυρίζετε. Βγάζετε την κρέπα από το σαγανάκι και φτιάχνετε την επόμενη μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη, τις ουρές και τα κεφάλια. Δεν τα πετάτε τα κρατάτε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ταυτόχρονα το τριμμένο κρεμμυδάκι μαζί με τις καθαρισμένες γαρίδες. Σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και να μυρίσει το κρεμμύδι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και ρίχνετε τον πελτέ. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν καλά και μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπλέντερ. Το χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας πηκτός πολτός.
Το αδειάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το τριμμένο κασέρι και την παρμεζάνα. Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μίγμα να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει ελαφρά ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύδι, το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά και την αποσύρετε από τη φωτιά.
Παίρνετε τις κρέπες μια- μια , βάζετε σε κάθε κρέπα από το μίγμα γαρίδας τυριού και τις τυλίγετε σε ρολό. Τις βάζετε μέσα σε ένα ταψάκι τη μια δίπλα από την άλλη. Τις περιχύνετε με την κόκκινη σάλτσα και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 20 λεπτά.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr