| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ζελέ δίχρωμο με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, σάλτσα από ωμά βερίκοκα
 
 
 
Υλικά για 1 μεγάλη φόρμα
1 φακελάκι ζελέ ανανά
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
150 γραμ γιαούρτι σουρωτό
2 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένα φρούτα (διάφορα)
Για τη σάλτσα
7 βερίκοκα ώριμα και αρωματικά
1 σφινάκι λικέρ βερίκοκο ή άλλο της αρεσκείας σας
1 κουτ σούπας ζάχαρη
 
Αδειάζετε το ζελέ φράουλα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και του ρίχνετε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Το ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια προσθέτετε το σουρωτό γιαούρτι.
Ανακατεύετε με υπομονή μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. Βάζετε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί εντελώς.
Σε μια ωραία στρογγυλή φόρμα της αρεσκείας σας αδειάζετε το 1 φλιτζάνι τσαγιού με τα ψιλοκομμένα φρούτα. Σιγά –σιγά και με προσοχή ρίχνετε το ζελέ με το γιαούρτι. Το παγώνετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Μετά από 3 ώρες ετοιμάζετε το ζελέ με τον ανανά σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Βγάζετε τη φόρμα με το παγωμένο ζελέ από το ψυγείο και την απογεμίζετε με το ζελέ ανανά.
Ρίχνετε το άλλο φλιτζάνι τσαγιού με τα ψιλοκομμένα φρούτα. Παγώνετε τη φόρμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες και εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα από τα βερίκοκα.
Ανοίγετε στη μέση τα βερίκοκα, πετάτε το κουκούτσι και τις ακρούλες που είναι σκληρές και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τα λικέρ και τη ζάχαρη και τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν μια βελούδινη σάλτσα.
Την αραιώνετε με μια κουταλιά νερό ή και 2 αν χρειάζεται και την ξανακτυπάτε για 2 λεπτά στο μίξερ. Την αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Ξεφορμάρετε το δίχρωμο ζελέ , το περιχύνετε με τη σάλτσα βερίκοκου και σερβίρετε.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr