| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κριθαράκι άσπρο με ξινομυζήθρα και άνηθο
 
 
 
Υλικά για 4-5 άτομα
1 νεροπότηρο κριθαράκι χοντρό
3 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο άνηθο
100 γραμ ξινομυζήθρα Κρήτης
Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε μέσα το κριθαράκι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα.
Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας καλά, αλατίζετε και πιπερώνετε. Ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση η κατσαρόλα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε το κριθαράκι μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Να ανακατεύετε συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος διότι το κριθαράκι κολλάει εύκολα στην κατσαρόλα.
Μόλις γίνει αφήστε το να χλιαρέψει για 10 λεπτά και ρίξετε μέσα τον άνηθο. Ανακατέψτε και στη συνέχεια ρίξτε την ξινομυζήθρα.
Κάντε ένα τελευταίο ανακάτεμα απαλά να πάρει γεύση το κριθαράκι και από το τυρί και από τον άνηθο.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr