| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Σοκολατόπιτα με μπανάνες
 
 
 
2 φύλλα σφολιάτας
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
300 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
4 ώριμες μπανάνες
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Κανέλα για το πασπάλισμα
 
Ξύνετε την κουβερτούρα στον τρίφτη από την χοντρή του μεριά.
Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες.
Παίρνετε μια ταρτιέρα και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.
Αδειάζετε μέσα το 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα. Ρίχνετε την τριμμένη κουβερτούρα και τα κομματάκια της μπανάνας. Αν υπάρχει κενό ρίχνετε ακόμα ζαχαρούχο γάλα.
Σκεπάζετε την τάρτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας και πιέζετε στις άκρες να κολλήσει το κάτω φύλλο σφολιάτας με το πάνω. Τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του πάνω φύλλου.
Σκεπάζετε με ένα λαδόχαρτο για να μην αρπάξει στο ψήσιμο η σφολιάτα και ψήνετε στους 180ο για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα. Την βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να χλιαρέψει.
Την πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα. Την κόβετε σε κομμάτια. Προσοχή γιατί εάν είναι πολύ ζεστή η γέμιση θα κυλήσει προς τα έξω.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr