| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κρέμα πεπόνι με μπισκότα στο ρούμι
 
 
 
Υλικά για 8 ποτήρια
1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα
300 γραμ ώριμο πεπόνι
2 κουτ σούπας ζάχαρη
2 κουτ σούπας κορν φλάουρ
8 μπισκοτάκια αμαρέττι
1 σφινάκι ρούμι
Φυλλαράκια δυόσμου για τη διακόσμηση
 
Παίρνετε το καλά καθαρισμένο πεπόνι και το βάζετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής βελούδινος πολτός.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και το γάλα. Μόλις ανακατευτούν καλά τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και ξεκινάτε να τα ζεσταίνετε.
Ρίχνετε μέσα και το πολτό πεπονιού. Τα ανακατεύετε και το ζεσταίνετε σιγά-σιγά μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά.
Παίρνετε τα ποτήρι και στον πάτο βάζετε από ένα μπισκοτάκι αμαρέττι. Το ραντίζετε με λίγο ρούμι. Μοιράζετε τη κρέμα πεπονιού στα ποτήρια ισομερώς.
Τα παγώνετε καλά στο ψυγείο και διακοσμείτε με φυλλαράκια δυόσμου.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr