| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κρεατοπιτάκια με κόκκινη πιπεριά
 
 
 
Υλικά για 20 περίπου πιτάκια
2 φύλλα σφολιάτας
300 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ γλυκού πελτέ
Αλάτι, πιπέρι
3 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης από κονσέρβα
Λάδι για το άλειμμα του ταψιού
 
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά ταυτόχρονα μέχρι να σοταριστεί καλά και να μοσχομυρίσει.
Προσθέτετε την κανέλα, τη δάφνη, τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να μαγειρευτεί μέχρι ο κιμάς να ψηθεί καλά και να στεγνώσει.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβετε τις πιπεριές Φλωρίνης.
Κόβετε τα φύλλα της σφολιάτας σε τετράγωνα 5χ5 εκατ. Σε κάθε τετράγωνο βάζετε στη μέση 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση, από πάνω 1-2 κομματάκια πιπεριά φλωρίνης.
Διπλώνετε σε τριγωνάκι το φύλλο και το πατάτε στην άκρη με ένα πιρούνι να κλείσει.
Λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου και βάζετε τα τριγωνάκια μέσα. Τα ψήνετε στους 180ο για περίπου 20-30 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr