| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκάλι
 
 
 
Υλικά για 8-10 φωλιές
½ πακέτο κανταΐφι
150 γραμμ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
120 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
200 γραμμ. μαρμελάδα πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας Grand Marnier
1 πακέτο έτοιμο παγωτό καϊμάκι
 
Παίρνετε το κανταΐφι και το κρατάτε στα δυο σας χέρια σαν να το αερίζετε, ούτως ώστε να ανοίξει και να αφρατέψει. Τραβάτε μια μικρή πλεξίδα που να έχει μήκος τουλάχιστον 15 εκ., την ακουμπάτε σε μια λεία επιφάνεια και, κρατώντας τη μια άκρη ακίνητη, περιστρέφετε την πλεξίδα γύρω από την άκρη της που κρατάτε με το δάχτυλο ούτως ώστε να γίνει σαν σαλιγκαράκι. Την ακουμπάτε σε ένα ταψί του φούρνου.
Κάνετε το ίδιο ακόμα 9 φορές.
Παίρνετε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και τα χτυπάτε λίγα λίγα στο μπλέντερ του μίξερ μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν σκόνη. Τα βάζετε σε ένα μπολ.
Λιώνετε το φρέσκο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε καλά τις φωλίτσες κανταϊφιού που έχετε φτιάξει. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Τις βγάζετε, τις πασπαλίζετε με το αλεσμένο αμύγδαλο και τις ξαναφουρνίζετε για άλλα 10 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα, βάζοντας τη μαρμελάδα στο μπλέντερ του μίξερ μαζί με το Grand Marnier και 2 κουτ. σούπας νερό. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
Όταν σερβίρετε σε κάθε πιάτο, βάζετε μια φωλίτσα κανταϊφιού, η οποία είναι νοστιμότατη και τραγανή ακόμα και αρκετές ώρες μετά το ψήσιμο. Από πάνω βάζετε μια γενναία μπάλα παγωτό καϊμάκι και περιχύνετε τουλάχιστον με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πορτοκαλιού. Είναι εύκολο, εντυπωσιακό και κυρίως νόστιμο!
   
Παρ’ όλο που τα γλυκά σάς φαίνονται εξαιρετικά δύσκολα, τούτο παρουσιάζει μια εξαιρετική ευκολία, αλλά απαιτεί μια μικρή ικανότητα στα χέρια.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr