|
Πλένετε καλά το ρύζι με άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να στεγνώσει σε ένα σουρωτήρι. |
|
Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. |
|
Ρίχνετε μέσα 3 νεροπότηρα νερό. Ρίχνετε το σαφράν, αλατίζετε και ρίχνετε και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και περιμένετε να πάρει βράση. |
|
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να βράση για περίπου 10-12 λεπτά και μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό. Το ξεσκεπάζετε κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με μια υφασμάτινη πετσέτα και το αφήνετε να ηρεμήσει καλά.
|
|
Εν τω μεταξύ σε ένα σαγανάκι βάζετε 1 κουτ σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός. Τον αποσύρετε από τη φωτιά, τον σπάτε σε μικρά κομμάτια, τον βάζετε μέσα στο κίτρινο πιλάφι και ανακατεύετε καλά.
|
|
Ξεσπυρίζετε το ρόδι και ρίχνετε τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύετε το βάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα την οποία ξεφορμάρετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και την σερβίρετε στο τραπέζι.
|
|
|
|
Σημείωση. Αν θέλετε αντί για νερό βάλτε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
Η συνταγή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό OLIVE BBC
|