| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Πρασοσέλινο κοκκινιστό
 
 
 
Υλικά για 4-5 άτομα
5 πράσα
1 σελινόριζα
1 ρίζα σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
2 κουτ σούπας πελτέ
Χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κοφτό κουτ γλυκού μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι
 
Καθαρίζετε τα πράσα, πετάτε τα εξωτερικά φύλλα και τα σκληρά πράσινα. Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες.
Ξεφλουδίζετε τη σελινόριζα και τη κόβετε σε χοντρές φέτες. Πλένετε τη ρίζα το σέλινο καλά, αφαιρείτε την άκρη της και τη χοντροκόβετε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε ταυτόχρονα το τριμμένο κρεμμύδι, το σέλινο, τη σελινόριζα και τα πράσα. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα από το λάδι.
Ρίχνετε μέσα τη ντομάτα κονκασέ, διαλύετε τον πελτέ σε 1 νεροπότηρο νερό και τον αδειάζετε μέσα. Προσθέτετε ακόμα ½ νεροπότηρο νερό και αφήνετε να πάρει βράση.
Αλατίζετε, πιπερώνετε, ρίχνετε το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράσει με σκεπασμένη τη κατσαρόλα περίπου για ½ ώρα και μέχρι να πήξει η σάλτσα και τα πράσα να γίνουν τρυφερά.
Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού. Το φαγητό τρώγεται και ζεστό και κρύο.
   
Σημείωση. Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε άσπρο χωρίς να βάλετε καθόλου ντομάτα, αλλά να το βράσετε απλά και μόνο μαζί με ζεστό νεράκι. Σε αυτή τη περίπτωση διπλασιάστε τη ποσότητα του λεμονιού.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr