| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ρύζι με σταφίδες, αμύγδαλα και καβουρδισμένο κρεμμυδάκι
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
2 νεροπότηρα ρύζι μπασμάτι
100 γραμ ξασπρισμένα αμύγδαλα
2 κουτ σούπας μαύρη σταφίδα
4 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
 
Πλένετε το ρύζι με άφθονο κρύο νερό. Το βάζετε σε μια λεκανίτσα, τη γεμίζετε με νεράκι και το αφήνετε 10 λεπτά. Το σουρώνετε το βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο.
Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Το αφήνετε να περιμένει.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει.
Ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Σερβίρετε τo ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
   
Μια γαρνιτούρα εξαιρετικά ευχάριστη και νόστιμη που μπορεί να γαρνίρει κάθε είδους ψητό κρέας. Μεταξύ μας τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr