| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Φέτα τυλιγμένη σε φάκελο με γλυκόξινη σάλτσα μελιού
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
6 κομμάτια φέτα διαστάσεων 5 χ 5 και πάχους 1 εκατ.
3 φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση κατά πλάτος
3 κουτ σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
Για τη σος
4 κουτ σούπας μέλι
2 κουτ σούπας ξύδι
 
Σε κάθε μισό κομμάτι φύλλου κρούστας ακουμπάτε στην άκρη ένα κομμάτι φέτα. Το τυλίγετε αναδιπλώνοντας τα πλαϊνά του φύλλου με τέτοιο τρόπου ούτως ώστε να σχηματιστεί φάκελος.
Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τους 6 φακέλους. Τους ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να σουρώσουν τα πολλά λάδια.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι με το ξύδι ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Περιχύνετε τους φακέλους με τη σάλτσα μελιού και πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.
   
Το σερβίρετε σαν μεζεδάκι για να συνοδεύσει καλό Τυρναβίτικο τσίπουρο.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr