| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ραβανί με ρύζι(Γαλαξίδι)
 
 
 
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι ρύζι γλασέ
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 βανίλιες
 
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα, βάζετε το νερό να βράσει και προσθέτετε και το λάδι. Αφού βράσει, προσθέτετε τη ζάχαρη, στη συνέχεια το ρύζι και τέλος τις βανίλιες. Ανακατεύετε σιγά σιγά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει. Προσοχή: Ανακατεύετε συνέχεια για να μην σας πήξει και είναι έτοιμο, όταν κάνετε έναν σταυρό με την κουτάλα και το μείγμα σταθεί. Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί, αδειάζετε το μείγμα της κατσαρόλας. Προτού το βάλετε στον φούρνο, το χαράζετε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι και τοποθετείτε πάνω γαρύφαλλα για το άρωμα.
Ψήνετε σε πολύ δυνατό φούρνο (για να κάνει κρούστα από πάνω), για περίπου μια ώρα.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr