| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τσουρέκι
 
 
 
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
150 γραμ βούτυρο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
4 αβγά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
85 γραμ νωπή μαγιά ή 30 γραμ ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαχλέπι τριμμένο
1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα.
Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα προσθέτετε στο αλεύρι.
Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα. Τα προσθέτετε όλα στο μείγμα. Ζυμώνετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Ανοίγετε τη ζύμη σε κορδέλες και τα αφήνετε για δέκα λεπτά. Κατόπιν πλέκετε τις κορδέλες σε κοτσίδες. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αφήνετε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν μια 1 ώρα περίπου.
Αλείφετε με αβγό και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr