| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Χαλβάς κουταλιού(Καλάβρυτα)
 
 
 
Για 25 κομμάτια περίπου.
1 ποτήρι νερού λάδι
2 ποτήρια νερού αλεύρι

Υλικά για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
 
Βάζετε το λάδι στη κατσαρόλα και σταδιακά προσθέτετε 2 ποτήρια νερού αλεύρι.Ανακατεύετε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει το μείγμα
Όταν σκουρύνει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Ρίχνετε τα υλικά σε κατσαρολάκι και ανακατεύετε καλά σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη φωτιά.
Ξαναβάζετε τη κατσαρόλα με το καβουρδισμένο αλεύρι στη φωτιά, ανακατεύετε λίγο ακόμα και σιγά σιγά προσθέτετε ανακατεύοντας συνεχώς το σιρόπι.
Όταν είναι έτοιμο αποσύρετε από τη φωτιά.
Παίρνετε από το μείγμα ποσότητα όσο ένα κουτάλι σούπας και το πλάθετε στο σχήμα του κουταλιού (να μοιάζει με το σχήμα από τα μελομακάρονα). Επαναλαμβάνετε με όλο το μείγμα και τέλος πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr