| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μπουγάτσα νηστίσιμη(Καλάβρυτα)
 
 
 
1 1/2 κιλό αλεύρι
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι κρασιού αλισίβα
1 ποτήρι κρασιού, άσπρο κρασί
1 ποτήρι κρασιού πορτοκαλάδα
1 ποτήρι κρασιού ούζο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα
λίγο αλάτι
3 κάψες βανίλιας
χυμός από μισό λεμόνι

Για τη διακόσμηση:
1 μπολ ζάχαρη άχνη
κανέλα
 
Σ ενα μπολ βάζετε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ ,την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλο.Τα ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια. σένα άλλο μεγάλο μπολ, ρίχνετε τη ζάχαρη, το λάδι, την αλισίβα, το άσπρο κρασί, την πορτοκαλάδα και το ούζο, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες, το χυμό από το μισό λεμόνι και ανακατεύετε για 5 λεπτά.
Συνεχίζοντας προσθέτετε σταδιακά το μείγμα αλευριού που έχετε από πριν ετοιμάσει,ανακατεύοντας σιγά σιγά .Μόλις δέσει το μείγμα αρχίζετε να το ζυμώνετε, μέχρι να νιώσετε ότι η ζύμη έχει γίνει σφιχτή και ανάλαφρη.
Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και απλώνετε μέσα τη ζύμη. Την κεντάτε με ότι σχήμα θέλετε και ύστερα την βάζετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου .
Όταν είναι έτοιμη, και αφού έχει έλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τη ραντίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr