| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Παντεσπάνι(Λευκάδα)
 
 
 
20 αυγά
1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού
3 κουταλιές αλεύρι
17 κουταλιές σιμιγδάλι
20 κουταλιές ζάχαρη
1 ποτήρι νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα λεμονιού
6 νεροπότηρα νερό
5 νεροπότηρα ζάχαρη
 
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνετε τους κρόκους στο μπολ του μίξερ μαζί με 20 κουταλιές ζάχαρη και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτετε ένα χαμηλό ποτήρι νερού νερό και συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ. Όταν είναι έτοιμο, αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ. Συγχρόνως ανακατεύετε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα το μείγμα που ετοιμάσατε πριν με τους κρόκους και προσθέτετε ξύσμα από ένα λεμόνι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι. Όσο ανακατεύετε το μείγμα με μια κουτάλα, ρίχνετε στο μπολ με τους κρόκους και τη ζάχαρη, λίγη από τη μαρέγκα, λίγο από το μείγμα σιμιγδάλι με αλεύρι, πάλι λίγο από τη μαρέγκα, το μείγμα από σιμιγδάλι αλεύρι και ανακατεύετε σιγά σιγά. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να δέσουν.
Αλείφετε το ταψί με λίγο βούτυρο, τουμπάρετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε και το αφήνετε να ψηθεί στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Όσο ψήνετε το γλυκό, ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 6 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη, 1 φλούδα λεμονιού και ένα ξυλάκι κανέλας. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, το σιροπιάζετε και το σερβίρετε με γλυκό κεράσι, ή γλυκό βύσσινο και αν θέλετε με κάποιο παγωτο της αρεσκείας σας.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr