| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Κρέμα Καταλάνα
 
 
 
Για 7,8 κρέμες
1 λίτρο γάλα
2 ξυλάκια κανέλας
φλούδα από 1 λεμόνι
κρόκοι από 9 αυγά
15ο γραμ ζάχαρη
35 γραμ κόρν φλάουρ
Ζάχαρη για το καραμέλωμα
 
Σ ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα .Ρίχνετε τα ξυλάκια της κανέλας και τη φλούδα λεμονιού.Ανακατεύετε και το αφήνετε να ζεσταθεί σε σιγανή φωτιά.
Εν τω μεταξύ σένα μπόλ βάζετε τους κρόκους των αυγών ,προσθέτετε τη ζάχαρη και τους χτυπάτε καλά μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν.
Στο μπόλ με τα αυγά προσθέτετε το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το χτύπημα.
Αδειάζετε το μείγμα των κρόκων μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα δυναμώνετε το μάτι και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να φύγει ο αφρός που σχηματίζετε στην επιφάνεια και να δέσει το μείγμα.
Αδειάζετε το περιεχόμενο στα μπολάκια.Τα βάζετε στο ψυγείο.
Οταν έλθει η ώρα να τα καραμελώσετε ρίχνετε μία κουταλιά ζάχαρη και τη απλώνετε πάνω στην επιφάνεια κάθε κρέμας.
Μ ε ένα ειδικό φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη η οποία και καραμελώνει στην επιφάνεια.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr