| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Αλμέχας αλα Μαρινέρα(Τολέδο)
 
 
 
Για 4 άτομα
1100 γραμ. αχιβάδες(Αλμέχας) μουλιασμένες για 2 ώρες σε αλατόνερο για να φύγουν οι άμμοι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
200ml λάδι( 1 φλιτζάνι τσαγιού)
o,50 γραμμ σαφράν
2 φύλλα δάφνης
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένο
4 κ.σ.μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
 
Βάζετε σ ένα τηγάνι λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι.και στη συνέχεια το σκόρδο. Αφήνετε να σοταριστούν ελαφρά..
Ρίχνετε τις αχιβάδες αφού τις στραγγίζετε από τα νερά μετά χέρια. Ανακατεύετε και περιμένετε ν ανοίξουν. Πρέπει να ανοίξουν όλες.
Στο ποτήρι με το κρασί διαλύετε το σαφράν και το ρίχνετε στο τηγάνι. Περιμένετε να πιούν τα υγρά και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και αλατίζετε.
Σένα ποτηράκι κρύο νερό ρίχνετε το κορν φλάουρ και το διαλύετε.Το προσθέτετε στο τηγάνι και ανακατεύετε.. Σερβίρετε και γαρνίρετε με τον μαιντανό
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr