| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Σουπιοπίλαφο(Ρόδος)
 
 
 
11/2 κιλό σουπιές καθαρισμένες
1 μπολάκι με το μελάνι σουπιάς
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
400 γραμμ χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι 200 γραμμ ρύζι
 
Καθαρίζετε προσεκτικά τις σουπιές και σένα μπολάκι βγάζετε το μελάνι τους.Κόβετε τις σουπιές σε κομμάτια.Ξεπλένετε.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι .Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Αφήνετε να σοταριστούν και προσθέτετε τις σουπιές.Αφήνετε να σοταριστoύν και αυτές..
Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε ελαφρά.Στη συνέχεια ρίχνετε τη ντομάτα.
Εν τω μεταξύ το μελάνι το διαλύετε σ ενα ποτηράκι νερό και το σουρώνετε.
Ρίχνετε το μελάνι μέσα στην κατσαρόλα με τις σουπιές και ανακατεύετε.Αφήνετε να πάρει μία βράση.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα 3 φλιτζάνια νερό καο ρίχνετε το ρύζι.Ανακατεύετε ,αλατίζετε,πιπερώνετε και αφήνετε να βράσει μέχρι να τραβηχτούν τα υγρά της.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr