| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μουχαλεμπία(Συρία)
 
 
 
1 λίτρο γάλα
70 γραμ. κόρν φλάουρ
200 γραμ ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού ανθόνερο
1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου
Φιστίκια Αιγίνης,Αμύγδαλα
Καρύδα τριμμένη
 
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα και τη ζάχαρη.Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτετε το ανθόνερο.
Σ ενα μπόλ διαλύετε το κόρν φλάουρ με λίγο κρύο νερό.Ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το κορν φλάουρ μέσα στη κατσαρόλα με το γάλα αφού το έχετε ανακατέψει(το κορν φλάουρ για τελευταία φορά καλά).Προσθέτετε τη μαστίχα Χίου αφού την έχετε κοπανίσει σ ένα γουδί με λίγη ζάχαρη.
Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα.Αποσύρετε από τη φωτιά.
Μοιράζετε τη κρέμα σε μπολ.Και αφήνετε να κρυώσει.
Στολίζετε τα μπολ με φιστίκια Αιγίνης,τριμμένη καρύδα,αμύγδαλα.όλα ψιλοκοπανισμένα
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr