| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τζιγεροσαρμάδες
 
 
 
1 αρνίσια συκωταριά 800-100 γραμ περίπου
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο
3 κουτ σούπας άσπρο ρύζι
½ κοφτό κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1 αρνίσια μπόλια
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
 
Ψιλοκόβετε τη συκωταριά, την πλένετε και την αφήνετε να στραγγίσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σοτάρετε λίγο το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα εντόσθια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνετε λίγο να αχνιστούν.
Προσθέτετε το ρύζι και τα αρωματικά. Ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βάζετε τη μπόλια σε ένα λεκανάκι με χλιαρό νερό , την αφήνετε να μαλακώσει ώστε να μπορείτε να την ανοίξετε εύκολα. Την απλώνετε, την κόβετε σε κομμάτια και βάζετε μέσα σε κάθε κομμάτι λίγη από τη γέμιση.
Τυλίγετε και τοποθετείτε τους τζιγεροσαρμάδες σε ταψάκι. Ανάμεσά τους βάζετε πατάτες κομμένες σε λεπτά κομμάτια και αλατισμένες.
Περιχύνετε με λάδι και ψήνετε για 1 ώρα περίπου στους 200ο .
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr