|
Σπάτε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. |
|
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο. |
|
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Κατόπιν ρίχνετε το μίγμα των αβγών στο μίγμα της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά. |
|
Προσθέτετε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. |
|
Αδειάζετε σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο το μίγμα φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο. |
|
Ψήνετε την πίτα στους 180ο για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά της και να κάνει κρούστα. Εσωτερικά η σοκολάτα πρέπει να παραμείνει υγρή χωρίς να στεγνώσει. |
|
Βγάζετε την πίτα από το ταψί και την κόβετε σε μικρά ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια.
Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα μαζί με μια μπάλα παγωτού και σιρόπι βύσσινου ή σοκολάτας.
|
|
|
|
|