|
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάτε τα ασπράδια σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν ανάλαφρη μαρέγκα.
|
|
Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέτετε τη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια με το μίξερ, ενώ σταδιακά προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το γιαούρτι. |
|
Μόλις αναμειχθούν καλά μεταξύ τους, προσθέτετε σιγά σιγά και τη μαρέγκα που ετοιμάσατε ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
|
|
Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε ένα φύλλο κρούστας και βάζετε κουταλιά κουταλιά τη γέμιση. Τσαλακώνετε το φύλλο στην άκρη του ταψιού και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί. |
|
Περιχύνετε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζετε με το τριμμένο καρύδι και τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο.
|
|
Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν τα υλικά μια βράση να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να δένει το σιρόπι.Απομακρύνετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει
|
|
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, ζεστό όπως είναι το σιροπιάζετε και πασπαλίζετε με τριμμένα αμύγδαλα.
|
|
|
|
|