| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ισλί (Aργολίδα)
 
 
 
Για το σιρόπι:
1 κ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό από μισό λεμόνι
μια μικρή φλούδα από λεμόνι
για το ισλί:
μισό κιλό φρέσκο βούτυρο
30 γρ, μπέικιν πάουντερ
1 κ. αλεύρι
μισή κ. του γλυκού αλάτι
1 ποτήρι γάλα
Για τη γέμιση:
1 νεροπότηρο καρύδια λεπτοαλεσμένα
1 κ. του γλυκού κανέλα
 
Ετοιμάζετε το σιρόπι και αφού είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
Σε μια λεκάνη, βάζετε το βούτυρο και όσο το δουλεύετε με το χέρι, ρίχνετε το γάλα και κουταλιά κουταλιά το αλεύρι που το έχετε αναμείξει με το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι. Προσέχουμε η ζύμη να είναι ελαστική (όχι πολύ σκληρή αλλά ούτε και πολύ μαλακή).
Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας μέσα σ ένα μπολ το καρύδι με λίγη κανέλα.
Κόβετε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα γεμίζετε με το μείγμα καρύδια- κανέλα ,τα κλείνετε και τους δίνετε σχήμα τριγώνου.
Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Με ένα πιρούνι κάνετε σχηματάκια πάνω στα γλυκά .
Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμα και όπως είναι τα ισλί ζεστά ,περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr