|
Πλένετε τα κουμκουάτ. Αφαιρείτε το κοτσανάκι. Τα τρυπάτε κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι.
|
|
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα κουμκουάτ και αρκετό νερό. Βράζετε τα κουμκουάτ για 8 λεπτά, τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και αλλάζετε το νερό. Τα ξαναβράζετε για 8 λεπτά. Τα αφήνετε στο νερό για μια ολόκληρη ημέρα αλλάζοντας το νερό 3 φορές.
Στραγγίζετε τα κουμκουάτ και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
|
|
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ½ κιλό νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξινό και τα αμύγδαλα. Βάζετε να βράσουν για 3 λεπτά.
Προσθέτετε τα κουμκουάτ και αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά.
|
|
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
|
|
Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.
|
|
|
|
|