| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Συκωτάκια(Αλεξάνδρεια)
 
 
 
Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό αρνίσια συκωτάκια
2 πράσινες πιπεριές
Σκόρδο
Κύμινο
Άλάτι
Πάπρικα
Άσπρο ξύδι
3,4 λεμονάκια λάιμ
Λάδι για τηγάνισμα
 
Ψιλοκόβετε τα συκωτάκια σε 3-4 κομμάτια το καθένα. Από πάνω προσθέτετε ψιλοκομμένο σκόρδο, κύμινο, αλάτι, λίγο κόκκινο πιπέρι, 1 ½ κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι, στύβετε από πάνω μερικά μικρά λεμονάκια(λάιμ) ανακατεύετε τα υλικά και τα αφήνετε να μαριναριστούν καλά.
Βάζετε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι να ζεσταθεί. Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα σπόρια από 2 πράσινες λεπτές πιπεριές, τις ψιλοκόβετε και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι. Προσθέτετε μια κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε τα μαριναρισμένα συκωτάκια. Τα σοτάρετε καλά και σερβίρετε.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr