|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε μαζί τα 4 μέρη νερό και το 1 μέρος μέλι. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Διατηρήστε το μίγμα χλιαρό.
|
|
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το βούτυρο και καβουρδίζετε το αλεύρι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ μπεζ χρώμα.
|
|
Αδειάζετε το μίγμα μελιού μέσα στη κατσαρόλα με το καβουρδισμένο αλεύρι. Ανακατεύετε γρήγορα και σταθερά με ξύλινη κουτάλα για να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
|
|
Το μοιράζετε στα μπολ
|
|
Πασπαλίζετε από πάνω με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τη καρυδόψιχα και το σουσάμι αρωματισμένο με κανέλα.
|
|
|
|
Η συνταγή αυτή παρουσιάστηκε στη Χίο |