|
Μ ένα μαχαιράκι κόβετε περιμετρικά μια λωρίδα φλούδας
|
|
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη φλούδα πορτοκαλιού,τη κανέλα ,το γαρύφαλλο, το μέλι και τη ζάχαρη .Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να γίνει ένα πολύ ελαφρύ σιρόπι.
|
|
Σβήνετε τη φωτιά, αφαρείτε τη φλούδα και τα κανελογαρύφαλλα και τα αφήνετε να στραγγίζουν σ ένα πιατάκι.
|
|
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνετε το λάδι. Μόλις κάψει ρίχνετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. |
|
Μόλις ετοιμαστεί ρίχνετε το σιρόπι ανακατεύοντας. Προσθέτετε το χυμό από μισό πορτοκάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσοχή δεν πρέπει να σας αρπάξει.
|
|
Μόλις ετοιμαστεί και έχει πιεί όλα τα υγρά του αποσύρετε από τη φωτιά. Το φορμάρετε πριν κρυώσει το μίγμα. Το αφήνετε να κρυώσει μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρετε.
|
|
Γαρνίρετε με τα γαρύφαλα, κανέλες, και τη πορτοκαλλόφλουδα που έχετε φυλάξει.
|
|
|
|
Η συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στη Λίμνη Πλαστήρα.
|