|
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ηλιέλαιο και περιμένετε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο- λίγο το σταχτόνερο και ανακατεύετε.
|
|
Σε μια λεκάνη ρίχνετε τη ζάχαρη, το ξύσμα από λεμόνι, τη κανέλας και το γαρίφαλο, το μείγμα από ηλιέλαιο με το σταχτόνερο και σταδιακά προσθέτετε τις 7 κουτάλες αλεύρι ενώ ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
|
|
Μόλις δέσουν τα υλικά ζυμώνετε το μείγμα με το χέρι μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. |
|
Απλώνετε τη ζύμη σ’ ένα ταψί και με ένα μαχαίρι τη χαράσετε σε σχήμα ρόμβων. Βάζετε το ταψί στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και στους 200 βαθμούς.
|
|
Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού μέχρι να δέσει ελαφρά.
|
|
Μόλις το γλυκό ψηθεί, ζεστό όπως είναι από το φούρνο το περιχύνετε με το σιρόπι και σερβίρετε.
|
|
|
|
Από το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στη Σαμοθράκη. |