| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μοσχάρι με αποφλοιωμένο στάρι(Ντουμπάι)
 
 
 
½ κιλό Μοσχάρι (κιλότο) καθαρισμένο
5 κ. σ. αποφλοιωμένο στάρι
Κάρδαμο
Κύμινο
Μαύρο πιπέρι
Κόλιανδρο
Βούτυρο
Αλάτι
 
Κόβετε το κρέας σε φέτες, μετά σε μέτρια κυβάκια και τα ρίχνετε σε νερό να βράσει.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα κάρδαμο, αλάτι, αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί μέχρι να γίνει τρυφερό και όταν βγάλει τον αφρό του θα το ξαφρίσετε.
Αφού πάρει μια καλή βράση, βάζετε γύρω στις 5 κουταλιές από το στάρι, προσθέτετε λίγο πιπέρι, κόλιανδρο τριμμένο, κύμινο και λίγο αλάτι.
Κλείνετε τη κατσαρόλα καλά με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε για περίπου 10 λεπτά.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και μ ένα γουδοχέρι κοπανάτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές ακόμα από το νερό της κατσαρόλας που βράζει και πάλι χτυπάτε.
Σερβίρετε σε πιάτο.Κάνετε μια τρύπα στη μέση και τη γεμίζετε με καμένο βούτυρο.
   
Απο το επεισόδιο"ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" στο Ντουμπάι
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr