| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τριανταφυλλένια μπισκότα(Καμπανία)
 
 
 
5 αυγά
240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
240 γρ. αλεύρι
6 γρ. μαγιά σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλστικής (για τρόφιμα)
240 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
 
Κοσκινίζετε καλά , το αλεύρι μαζί με τη μαγιά.
Σ’ ένα μπολ σπάτε τα αυγά και ενώ τα χτυπάτε ελαφρά προσθέτετε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και το χρώμα.
Βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί και το χτυπάτε καλά για να ομοιογενοποιηθεί .
Μετά το χτυπάτε στο μίξερ για περίπου 10 λεπτά το μείγμα για να φουσκώσει αλλά και να κρυώσει. Αρχικά σε σιγανή σκάλα και στη συνέχεια σε δυνατή.
Μετά από 10 λεπτά σβήνετε το μίξερ και ρίχνετε μέσα το αλεύρι με τη μαγιά και ανακατεύετε καλά και σιγά σιγά με το χέρι.
Βουτυρώνετε τις ειδικές φόρμες για μπισκότα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζετε το μείγμα σε κορνέ, γεμίζετε τις φόρμες και από πάνω προσθέτετε ζάχαρη άχνη.
Τοποθετείτε τις φόρμες για 15 λεπτά στο φούρνο.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr